Quo vadis, Cuba? - Chalupa, Petr
V Latinskej Amerike prebiehajú politické, ekonomické a sociálne zmeny. V oblasti sa stále viac angažujú Rusko a Čína. V súvislosti s tým sa mení aj postoj USA. Intenzívne zmeny medzi USA a Kubou prebiehajú od roku 2014. Boli nadviazané diplomatické vzťahy, zrušilo sa embargo. Na uvoľnenie cestovania čakajú hotelové korporácie, cestovné agentúry a vlastníci výletných ľodí. Americké spoločnosti komunikačných technológií očakávajú na Kube veľké zisky.