Porovnanie účtovníctva podľa USS GAAP a slovenskej legislatívy v spoločnosti - Nižníková, Zuzana, 1986-
Národné úpravy finančného účtovníctva a výkazníctva sú odlišné a z tohto dôvodu nevyhovujúce pre účely nadnárodného porovnania. Neporovnateľné účtovné informácie sú dôsledkom zásadných národných odlišností v ekonomických, spoločenských a politických systémoch. Odlišnosti v účtovníctve sa stávajú výraznou prekážkou pri investovaní a obchodovaní. Medzinárodné účtovné štandardy IAS/IFRS (International Accounting Standards) a US GAAP (Generally Accepted Accounting Principles).