Vplyv globalizácie a zahraničných investícií na zdaňovanie nadnárodných spoločností - Simonidesová, Jana, 1968-
Dôležité faktory nadnárodných firiem, ktoré okrem výberu miesta a nákladov zahŕňajú aj zdroje, infraštruktúru a daňový režim, prostredníctvom ktorého majú vplyv na medzinárodné ceny a zisky. Podstata ekonomickej globalizácie prináša rôzne politické reformy a zahraničné investície. Trendy daňových reforiem prebiehajúcich pod tlakom meniaceho a globalizujúceho sa sveta.