Sociaľno-ekonomični problemi dijaľnosti pidpriemstva - Vongrej, Marián
Asymetrické informácie na trhu. Nobelova cena za ekonómiu v roku 2001 za ich výskum a tiež za analýzu morálneho hazardu udelený ekonómom - Stiglitz, Akerlog, Spence. Nedokonalosť trhu. Problematika morálneho hazardu v období finančnej krízy.