Aplikácia metódy DEA v podmienkach slovenských súkromných nemocníc - Beslerová, Stela
Najčastejšie používané prístupy a spoločné znaky na meranie efektívnosti nemocníc (DEA, SFA, OLS). Efektívnosť zdravotníckeho zariadenia je komplexným problémom, ktorým sa zaoberá množstvo odborníkov z danej oblasti, a to tak v oblasti teoretickej, ako aj praktickej. Realizácia niektorých opatrení závisí od mnohých faktorov, pričom jedným z nich je zdravotná politika štátu.