Téma totalitného vládnutia v politickej filozofii nemeckých predvojnových emigrantov - Štefančík, Radoslav, 1976-
Podstata a porovnanie nedomokratických režimov s odlišovaním totalitných režimov od iných nedemokratických foriem vlády. Dôvody vzniku, metódy a znaky totalitného vládnutia. Ideológia a propaganda v predvojnovom Nemecku a iných európskych štátoch.