Demografické starnutie populácie krajín V4 a kvalita života - Dzuričková, Jana
Demografické zmeny z pohľadu Európskej únie ako celku. Analýza demografického vývoja v rámci jednotlivých krajín V4. Demografické zmeny obyvateľstva z hľadiska pohlavia, veku, pôrodnosti, úmrtnosti a migrácie, ktoré sú dôležité hlavne v spojitosti s ekonomickým vývojom krajiny. Sumarizácia zistených výsledkov. Dôležitosť skúmania kvality života v spojitosti so starnutím populácie.