Výkonnosť a efektívnosť nemocníc vo vybranej krajine - Krigovská, Andrea, 1988-
Príspevok sa venuje výkonnosti a efektívnosti austrálskych súkromných nemocníc, ktoré predstavujú zhruba 45 % z celkového počtu nemocníc v Austrálii. Najväčšie zastúpenie v skupine súkromných nemocníc majú ziskovo orientované nemocnice. Cieľom príspevku je poukázať na výkonnosť a efektívnosť súkromných nemocníc v Austrálii prostredníctvom merania a hodnotenia výkonnosti a efektívnosti. V príspevku sa skúma 12 vybraných štúdií efektívnosti nemocníc uskutočnených v Austrálii od roku 1998 do roku 2010. Príspevok taktiež upriamuje pozornosť na možnosti a metódy merania výkonnosti a efektívnosti nemocníc v Austrálii a ich nedostatky.