Vplyv časového rozlíšenia nákladov a výnosov na výsledok hospodárenia podniku - Manová, Eva, 1957-
Ak má výsledok hospodárenia bežného účtovného obdobia podávať pravdivý a verný obraz o výnosnosti podnikovej činnosti, musí sa vyčísliť z výnosov a nákladov, ktoré s týmto obdobím časovo a vecne súvisia. Nesprávne vykazovaný výsledok hospodárenia pri nezohľadnení časového rozlíšenia nákladov a výnosov ovplyvňuje finančné ukazovatele podniku.