Organizácia nákupu v podniku ako zdroj konkurenčnej výhody na trhu - Richnák, Patrik, 1988-
Proces nákupu v podniku má nenahraditeľnú funkciu, bez ktorej sa žiaden podnikateľský subjekt nezaobíde. Predstavuje jednu z dôležitých podnikových činností a súvisí s mnohými útvarmi v podniku. Nákup a jeho organizovanie je strategická pozícia a zabezpečuje podniku významnú konkurenčnú výhodu na trhu.