Nemeckí vedci zdvojnásobili šancu na večnú energiu - Jurina, Ľubomír
Koncom minulého roka v Inštitúte Maxa Plancka v Nemecku otestovali reaktor, ktorý môže priniesť zvrat vo využití jadrovej fúzie. Nový typ fúzneho reaktora s názvom Wendelstein W7-X. Cieľ projektu. Jadrová fúzia. Vznik dvoch základných konceptov reaktorov v 60. rokoch minulého storočia - tokamak a stelátor. Projekt ITER - International thermonuclear experimental reactor. Slabá stránka fúznych reaktorov.