Expectations can be met only if global conditions are favorable - Baláž, Peter
Rizikové oblasti dosiahnutia maximálnej efektivity v Európe: poľnohospodársky a potravinársky sektor - otázky európskeho štandardu potravín a hygieny, ochrana spotrebiteľa, GMO, fluktuácia výmenných kurzov vzájomných mien a cien ropy, problémy krajín PIIGS, pomalý ekonomický rast. Riziká pre Slovensko: vysoká ćena energií, nízka úroveň špecializácie produkvcie. Otázky prínosu TTIP.