Komparácia učebníc účtovníctva pre obchodné akadémie v Slovenskej republike a Českej republike - Novák, Jaromír, 1978-
Požiadavky štátneho vzdelávacieho programu na obsah učiva v predmete účtovníctvo na obchodných akadémiách v SR. Porovnanie obsahu učiva podľa vzdelávacích štandardov a učebníc pre predmet účtovníctvo v SR. Obsah učiva v predmete účtovníctvo podľa učebníc v ČR a jeho porovnanie so stavom v SR.