Environmentálne manažérstvo ako faktor regionálneho rozvoja - Štofová, Lenka, 1989-
Ak chce verejná správa a samospráva implementovať environmentálne manažérske systémy, je potrebná dôsledná informovanosť všetkých zainteresovaných strán ako sú občania regiónu a podnikateľské subjekty, ktoré sa nachádzajú na katastrálnom území dotknutého regiónu. V prípade rozvoja ekoturizmu ako formy cestovného ruchu je podstatné si uvedomiť, že udržateľný rozvoj má veľký vplyv na rozhodovanie potenciálnych klientov.