Korene a súvislosti súčasnej sýrskej krízy - Škvrnda, František
Začiatok súčasnej sýrskej krízy v marci 2011. Sýria 20. storočia ako objekt zvýšeného záujmu Západu. Z histórie Sýrie. Sýria ako najvernejší spojenec bývalého Sovietskeho zväzu. Arabská jar. MENA program (Blízky východ a severná Afrika), ktorý sa zameriava na ekonomické, politické a bezpečnostné problémy v regióne.