Čierna Hora - krok k destabilizácii Balkánu - Škvrnda, František
Nárast migračnej vlny cez "balkánske cesty". Čo vedie k tomu, aby sa tlačilo na prijatie Čiernej Hory do NATO. Bohatá a hrdá história krajiny. Nespokojnosť obyvateľstva s vládou a nesúhlas so vstupom do NATO. Finančná pomoc z USA. Súperenie USA s Ruskom. Širšie súvislosti problému.