Brusel začal skúmať, čo sa deje v Poľsku - Dospiva, Jakub
Krok Európskej komisie k monitoringu stavu právneho štátu v Poľsku. Zber informácií a podkladov, či je v Poľsku vláda práva nejakým systematickým spôsobom ohrozená. Nová poľská vláda obracia kormidlo svojej únijnej politiky. Karikatúry nemeckých a európskych politikov v poľských provládnych časopisoch.