Vplyv transferového oceňovania na výsledok podniku - Harumová, Anna, 1955-
Rozdiely vznikajúce pri nedodržaní princípu nezávislého vzťahu pri obchodných transakciách prepojených (závislých osôb). Tieto rozdiely vplývajú na správnosť vykázaného výsledku hospodárenia a výšku daňového základu a tým aj zaplatenej dane. Základné východiská a princípy transakcií medzi prepojenými osobami by mali byť v súlade s príslušnými predpismi, ktoré upravujú túto problematiku. Okrem metód transferového oceňovania upravujú tieto predpisy aj príslušnú terminológiu.