Poistenie veľkého rizika na území Slovenskej republiky - Majdan, Martin
Možnosti poskytovania služby poistenia veľkého rizika v poisťovníctve na území Slovenskej republiky. Veľkým rizikom v stručnosti chápeme poistenie, kde celková suma poisteného majetku prevyšuje poistnú sumu 6 200 000 EUR, čistý obrat poisteného prevyšuje sumu 12 800 000 EUR a priemerný ročný prepočítaný stav zamestnancov poisteného za zdaňovacie obdobie je väčší ako 250. V poistení veľkého rizika platí podmienka, aby boli splnené aspoň dve z vyššie uvedených pravidiel.