Konvenční a nekonvenční energetické zdroje — současnost a budoucnost - Hanzlíková, Helena
Konvenčné energetické zdroje, označované tiež ako klasické v súvislosti s ťažbou bridlicového plynu a ropy, a nekonvenčné energetické zdroje sa pohybují v kategórii fosilných palív, o ktorých sa rovnako hovorí ako o energeticky bohatých nerastných surovinách organického pôvodu. Do tejto kategórie patrí uhlie, zemný plyn, ropa a rašelina.