Prepájanie teoretických a jazykových vedomostí s praxou a ich potreba uplatnenia na pracovnom trhu - Strelinger, Ján, 1964-
Zhodnotenie súčasného stavu školstva v kontexte jazykového vzdelávania a previazania vysokoškolského vzdelávania s podnikmi a ich potrebami na trhu práce. Odporúčania Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru pre vlády členských krajín Európskej únie, ktoré sa týkajú vzdelávania a trhu práce a ktoré by mali byť zapracované do národných politík členských štátov EÚ.