Význam tretích krajín pre strategické rozvojové zámery EÚ v pokrízovom období (s implikáciami pre slovenskú ekonomiku) – záverečné zhodnotenie riešenia projektu VEGA 1/0391/13 - Drieniková, Kristína, 1982-
Zhodnotenie riešenia projektu VEGA 1/0391/13, ktorý sa zameral na identifikáciu potenciálu tretích krajín pre strategické rozvojové záujmy EÚ, predovšetkým so zameraním na Rusko, Ukrajinu a ďalšie krajiny Spoločenstva nezávislých štátov. Analýzou a identifikáciou kľúčových trendov vývoja vzájomných vzťahov a spolupráce bol preukázaný význam ďalšieho rozvoja hospodársko-obchodných a investičných väzieb, ktoré by prispeli k zvýšeniu konkurencieschopnosti EÚ i skúmaných tretích krajín.