Partnerstvo medzi Európskou úniou a Ruskom – vývoj a ďalšie smerovanie - Drieniková, Kristína, 1982-
Vývoj vzájomných vzťahov medzi EÚ a Ruskou federáciou od 90. rokov 20. storočia. Formatívna éra (1992-1994), obdobie problémov (1994-2000) a éra Putina (od r. 2000). Partnerstvo pre modernizáciu. Vývoj obchodných vzťahov EÚ s Ruskom od roku 2003. Ruské obchodné embargo. Nová obchodná stratégia EÚ na roky 2015-2020 Obchod pre všetkých.