Minimálna mzda pre rok 2016 - Gášpárová, Eva
Pre rok 2016 ustanovila vláda SR minimálnu mzdu v sume 405 eur za mesiac pre zamestnanca odmeňovaného mesačnou mzdou a v sume 2,328 eur za každú hodinu odpracovanú zamestnancom. Vplyv zvýšenia minimálnej mzdy na priemerný zárobok zamestnanca, na mzdové zvýhodnenia.