Rossija i Jevropa. Partnerstvo ili konfrontacija? - Šabanov, Andrej
Vzťahy Ruska a Európskej únie prežívajú prelomové obdobie. Pokusy krajín Západu využiť zánik bipolárneho systému a tým posilniť svoju dominanciu v svetových záležitostiach. Návrhy Ruska o krokoch, zameraných na zníženie medzinárodného napätia a terajšia politika konfrontácie.