Koncept miest ako komplexných dynamických entít - Brzica, Daneš
Problematika modernej spoločnosti súvisí s efektívnym zvládnutím komplexného rozvoja miest ako komplexných dynamických entít. Faktory determinujúce správu, fungovanie a rozvoj miest ako komplexných dynamických entít. Dôležité výzvy pre súčasný rozvoj miest.