Senzitivita kompozitného indikátora chudoby na zvolenú hranicu chudoby v krajinách Európskej únie - Želinský, Tomáš
Medzinárodné porovnávanie krajín v Európskej únii na základe agregovaných ukazovateľov chudoby, pričom hranice chudoby v prípade jednotlivých subindikátorov sú definované v zásade arbitrérne a majú výrazné obmedzenia.