Právo na ochranu zdravia v systémoch zdravotnej starostlivosti - Smolková, Eva
Problémy, ktoré sa vzťahujú k zdraviu a viažu sa na existenciu a potrebu zachovania ľudského života ako spoločenskej hodnoty a kvality života. Riziká v súvislosti so zavádzaním liberálnych znakov do sociálneho systému zdravotnej starostlivosti. Význam morálnych hodnôt a noriem a ich dodržiavania v zdravotníctve. Etika a ľudské práva v zdravotnej starostlivosti. Obmedzovanie práva na zdravotnú starostlivosť vedie k prehlbovaniu a rastu sociálnej nerovnosti.