The Price of Money - Positive and Negative Aspects of the Current Level in Euro Area - Malacká, Viera
Teória významu úrokových sadzieb. Závislosť menovej politiky a trhových úrokových sadzieb. Porovnanie krátkodobých a dlhodobých úrokových sadzieb. Vzťah očakávanej inflácie a úrokových sadzieb - Fisherov efekt. Kľúčové úrokové sadzby v ECB. Vplyv inflácie v eurozóne na reálne úrokové miery.