Sociálny a kultúrny kapitál ako výzva pre vzdelávanie - Matúšová, Silvia
Teoretické prístupy a koncepcie sociálneho kapitálu. Sociálny kapitál sa prenáša, odovzdáva a rozvíja vplyvom celoživotného vzdelávania. Ovplyvňuje úspech v štúdiu jednotlivcov a ich sociálnu integráciu. Je viacvrstvovou množinou sociálnych vzťahov, noriem a hodnôt. Ako taký má dosah na kohéziu spoločnosti.