Adaptačné procesy – voľby pre novú trajektóriu globálnej ekonomiky a spoločnosti - Pauhofová, Iveta
Nové systémové zlomové javy ich postupné vrstvenie a kumulácia v rovnakom čase vytvárajú kvalitatívne nové problémy, pri ktorých sú staré tradičné nástroje slúžiace pri riešení parciálnych problémov nepoužiteľné. Udržateľnosť z pohľadu dlhodobého zachovania života človeka na Zemi.