Úvod do štúdia analýzy kovariancie (ANCOVA) a jej využitie pri analýze sociálnej situácie slovenských domácností - Dúžik, Ondrej, 1989-
Analýza kovariancie - ANCOVA patrí do pomerne veľkej množiny všeobecných lineárnych modelov. Umožňuje analyzovať vzťahy medzi jednou alebo viacerými vysvetľovanými premennými, ktoré stoja na jednej strane modelu a premennými, ktoré stoja na druhej strane všeobecného lineárneho modelu.