Sekuritizácia a zaistenie – komplementy či substitúty? - Komadel, Daniel
Zaistenie a sekuritizácia ako možnosti prenosu časti poisťovateľovho rizika na ďalší subjekt. Pracuje sa s dvoma modelmi konvexnej optimalizácie, ktoré stanovujú funkciu prenosu časti poisťovateľovho rizika tak, aby minimalizovali celkovú stratu poisťovateľa.