Bonus – malus systém - Pinda, Martin
Bonus - malus systém sa väčšinou využíva v poistení motorových vozidiela má významné postavenie medzi inými druhmi poistenia preto, lebo zaznamenáva vysokú škodovosť a vysokú frekvenciu škôd. Analýza konkrétneho bonus – malus systému a stanovenie priemerného poistného, ktoré poisťovňa získa od svojich poistencov.