Gagauzsko a Moldavsko – problémy politického manželstva - Goda, Samuel
Problematika Gagauzska chápeme skôr ako zlyhanie politík zameraných na integráciu národnostných menšín do procesu formovania štátu a národa či ich lepšie začlenenie do rozhodovacích procesov krajiny.