Poznatky z behaviorální ekonomie pro HR - Melicharová, Lucie
Behaviorálna ekonómia skúma spôsoby ľudského rozhodovania jednotlivcov a skupín. Aplikuje poznatky zo psychológie a sociológie do klasickej ekonómie a skúma tendencie a chyby ľudského rozhodovania. Poznatky z behaviorálnej ekonomie sa vo svete HR príliš nevyužívajú, čo je to škoda.