Základ dane z pridanej hodnoty pri dovoze tovaru od 1.1.2016 - Válek, Juraj, 1981-
Od 1. januára sa rozširuje prenos daňovej povinnosti na všetky dodania tovarov v tuzemsku zdaniteľnou osobou, ktorá nie je usadená na území SR, s výnimkou zásielkového predaja. Vstup tovaru z tretích štátov (štátov, ktoré nie sú členmi EÚ) a základ dane z pridanej hodnoty. Praktické príklady.