Technické pamiatky sú svedectvom pokroku - Beňák, Miroslav
Dôvody, prečo je dôležité chrániť technické pamiatky. Vzácna priemyselná architektúra, vzťah k histórii a využitie podobných stavieb na komplexy kreatívneho priemyslu s jedinečnou atmosférou. Dôležité príklady.