Poilitika súdržnosti – investície ako záruka udržateľného rastu v Európe - Vidová, Jarmila, 1967-
Politika súdržnosti predstavuje politiku solidarity, zabezpečuje poskytovanie pomoci zaostávajúcim regiónom, pomáha pri konverzii problémových priemyselných oblastí, a spustnutých častí miest. Dôvody vzniku štrukturálnej politiky medzi členskými štátmi a regiónmi Únie. Neočakávané narúšanie diania procesu európskej integrácie. V súčasnosti je to migrácia obyvateľov z ázijského kontinentu do Európy, ktorá prispeje k oneskoreniu plnenia stanovených cieľov.