Verejná podpora a financovanie univerzít - Šipikal, Miroslav, 1976-
Analýza podielu verejných dotácií a zdrojov EÚ na financovaní slovenských univerzít, zameranie sa na financovanie prostredníctvom kohéznej politiky EÚ. Objem dotácií z týchto zdrojov na slovenské univerzity a aké sú medzi nimi rozdiely v jej čerpaní. Zmeny, ktoré podpora zo zdrojov EÚ vo financovaní týchto subjektov priniesla.