Univerzity, ľudský kapitál a regionálny rozvoj: teoretické prístupy - Rehák, Štefan, 1974-
Zmapovanie koncepčných prístupov k skúmaniu vplyvov univerzít na tvorbu a distribúciu ľudského kapitálu v ekonomike. Univerzity sú považované za hybnú silu ekonomického rozvoja regiónov. Akumulácia ľudského kapitálu prostredníctvom vysokoškolského vzdelávania s cieľom poukázať na úlohu univerzít v tomto procese.