Kyberšikanovanie – negatívny dôsledok médií - Chmelárová, Zuzana, 1967-
Kyberšikanovanie je v porovnaní s ostanými formami šikanovania fenoménom len posledných niekoľko rokov. Jeho výskyt a následný rozvoj je spojený predovšetkým s dostupnosťou mobilných telefónov a s možnosťou zachytenia audiovizuálnych záznamov. Úloha rodičov a učiteľov - výchovne pôsobiť tak, aby sa deti a mladí ľudia správali zodpovedne a využívali informačno komunikačné technológie na pozitívne účely.