Crowdfunding – inovatívne financovanie startupov - Sliacky, Peter
Možnosti ako financovať rozbeh podnikateľského zámeru je aj tzv."private equity finance". Ide o financovanie prostredníctvom investície do vlastného imania podniku. Často sa tento termín mýli s termínom "venture capital" (rizikový kapitál), pričom ide o jednu z foriem private equity investícií. Ďalšou formou takýchto investícií sú investície od podnikateľských anjelov. Sú to podnikatelia, ktorí investujú svoje peniaze, čas, skúsenosti a kontakty do pre nich zaujímavého podnikateľského zámeru. A poslednou formou takejto investície je crowdfunding, ktorý získava za svoje finančné prostriedky dar, produkt alebo službu podporeného projektu, alebo inú formu odmeny.