Udržateľný rast a rozvoj podnikov ako predpoklad ich prosperity - Marková, Viera
Cieľom podnikania by malo byť zabezpečiť rast podniku v súlade s jeho stratégiou a s ohľadom na trvalo udržateľný rozvoj. Trvalo udržateľný rozvoj je považovaný za jednu z reakcií na ekologickú deštrukciu spôsobenú industrializáciou. Pre oblasť podnikania predstavuje základnú filozofiu prechádzajúcu všetkými úrovňami, stratégiami, či aktivitami podniku (stabilizácia populácie, bezpečnosť potravín, zdroje ekosystémov, ekonomika a priemysel).