Pri energiách je najdôležitejšie EKO. Výskumná štúdia dôvodov šetrenia energiami u generácií X,Y a seniorov - Kopaničová, Janka, 1979-
Rozdiely v prístupe k šetreniu energií viacerými generáciami. Na základe výsledkov z hybridného prieskumu autorky približujú ako jednotlivé generácie vnímajú svoje hospodárenie s energiami a aj to, či je ich dôvod výlučne finančného charakteru.