Nebojme sa umenia. Alebo: estetické a kultúrne dispozície umenia 20. storočia - Sošková, Jana
Problém estetickej a kultúrnej potenciality umeleckých diel, ich fixné a zároveň pohyblivé miesto v kultúre a transformácie ich spôsobov vnímania a estetického posudzovania. Zmena umiestnenia artefaktu v kultúre mení a transformuje jeho estetickú potencialitu a zároveň odkazuje na pôvodnú.