Permanentná aktuánosť interkultúrnych kompetencií - Tarišková, Natália, 1973-
Kultúrne potreby človeka v kontexte aktuálnych európskych trendov kreatívneho myslenia, kultivácii osobnosti a prieniku humanistického pôsobenia aj do oblasti ekonómie a manažmentu. Hlavné determinanty vplyvu altruistického štýlu riadenia ľudského kapitálu v podmienkach univerzitného vzdelávania. Vznik, vývoj a súčasná podoba vzťahu lídra ako úspešného pedagóga v oblasti kulturológie.