Managing Catastrophic Risk in Agriculture Through Insurance and Securitization - Pinda, Ľudovít, 1958-
Poistenie poľnohospodárskej úrody a poistenie škôd spôsobených prírodnými katastrofami v krajinách Európskej únie doposiaľ nemá jednotnú koncepciu. V snahe poistiť škody spôsobené dvoma rôznymi typmi prírodných katastrof v dvoch rôznych regiónoch, je poistencom ponúknutá paleta troch typov zmlúv, ktorí ich môžu kombinovať podľa vlastných požiadaviek.