The theory of pension schemes - Simonka, Zsolt, 1974-
Teória penzijných schém je oblasťou aplikovanej matematiky, ktorá využíva a spája poznatky z teórie finančnej a poistnej matematiky, teórie manažmentu aktív, pasív, teórie portfólia, teórie stochastických procesov a ďalších okruhov. Stochastický prístup v modeloch poisťovníctva, v životnom i neživotnom poistení.