Foucault ako historik - Marcelli, Miroslav
Charakteristické črty, modality a pojmový základ Foucaultovho chápania historickej analýzy. Metóda, ktorú Foucault nazýval genealógia. Význam pojmov biopolitiky a biomoci. Foucaultova recepcia známeho Clausewitzovho aforizmu a vzťah vojny a politiky.